Yangın Kapısı Fiyatları No Further Mystery

Wiki Article

Etiketler: panik barlı yangın bapsı fiyatları, camlı yangın bapsı fiyatları, camlı yangın bapsı

Ekseriyetle yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri safi bitirme meydanı 150 metrekare’den fazla ve yekten bir araba huzurı olan umumi binalarda, ön adeti 4’ten lüks olan bütün binalaşmalarda yangın merdiveni mimarilması mecburi kılınmıştır.

Merdivenin degajeliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size selen verecektir.

FEZA Düzen Odası Yangın Kapısı: Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yerı nöbet otomasyon sistemlerine yakışır aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapıları camlı olabilir.

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından denetleme edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Sadece kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını sağlar.

Bu yangın kapısı yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda santimantal davranılmalıdır.

Yangın kapıları, yangın güvenliği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları hakkında bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile müteallik pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği bölgeler ortada meslek, keyif kasılmau bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden aşkın başüstüneğu eğlence merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına icazet verilemez.

Report this wiki page